Akteri vršnjačkog nasilja sa roditeljima u policiji

 Akteri vršnjačkog nasilja sa roditeljima u policiji

Foto: Screenshot

Žrtva maloljetničkog nasilja je 13-godišnji dječak iz Bara, koga je brutalno,  šakama u predjelu glave tukao vršnjak dok su drugi posmatrali i snimali. U jednom momentu žrtvi prilazi još jedan iz grupe udara  ga nekoliko puta. Sve se to dešava u centru Bara, u gusto naseljenom stambenom kvartu, ispred  marketa, u Makedonskom naselju.

 Policija je u nedelju veče  identifikovala aktere vršnjačkog naselja ubrzo nakon što se  u javnosti pojavio snimak. Svi akteri vršnjačkog nasilja, kao i njihovi roditelji su u policiji.   

Postupanje  je u toku, potvrđeno je Portalu Bar u policiji.

-Identifikovani su akteri vršnjačkog nasilja. Sa policijom preduzimamo mjere rasvjetljavanja vršnjačkog nasilja. Glavni akter  kao i većina njih su mlađi od 14 godina. Jedan iz grupe je stariji od 14 godina, kazao je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva tužilac Radovan Đurišić  koji je dodao da će se tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza izjasniti o eventualnom postojanju krivičnog djela.

Prema snimku u grupi je bilo sedam – osam dječaka.

Zastrašujući snimak surovog ponašanja, brutalnog udaranja vršnjaka, ponašanje grupe dječaka od kojih jedan napadaču govori “raskrvari ga”,  zgrozio je Barane.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još