Akcija čišćenja svetionika: Za dva sata sakupljeno više od 100 kesa otpada (Foto/video)

 Akcija čišćenja svetionika: Za dva sata sakupljeno više od 100 kesa otpada (Foto/video)

Grupa od tridesetak građana realizovala je jutros akciju čišćenja svetionika u Baru, tokom koje je, za samo dva sata, sakupljeno više od 100 kesa otpada.

„Stotinu kesa smeća za dva sata rada pokazuje koliko je na toj lokaciji bilo otpada. Pronašli smo plastike, stakla, stiropora, papira, najlona, čak i stalak za infuziju. Svega je bilo. Potpuna tuga da se na tako lijepom mjestu nalazi toliko smeća“, kazao je za Portal Bar jedan od učesnika akcije Aleksandar Saša Kapa.

Datum je, kako kaže naš sagovornik, odabran simbolično.

„Odlučili smo se za ovaj datum jer danas Crna Gora praznuje. Ovaj praznik treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja, kako je to bilo do sada“, kazao je Kapa.

Na kraju, naš sagovornik kaže da u našem gradu, nažalost, ima još lokacija koje zavrijeđuju i čekaju da budu očišćene, ali da su se ovog puta učesnici odlučili da očiste svetionik, jer veliki broj naših sugrađana svakodnevno tuda šeta.

„Druge lokacije su, naravno, u opticaju. Ovog puta je odabran svetionik jer dosta Barana šeta tuda i žalosno je kako malo brinemo o prirodi koja nam je u neposrednoj blizini“, zaključio je Aleksandar Saša Kapa.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još