Ada Bojana privremeno spašena?

 Ada Bojana privremeno spašena?

Uspjeli smo da spasimo Adu Bojanu, barem privremeno, jer je plaža  počela da se formira sa obje strane napera, kazao je ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović nakon obilaska Ade Bojane.

.Ministar ističe da je naper na Adi poslužio  kao eksperiment koji će dati upute na koji način u budućem periodu trajno zaustaviti eroziju plaže i zaštiti ovaj prostor

– Naper je uradio svoje, mi smo već na ovom dijelu formirali plažu, što nam ukazuje da ovaj naper počinje da funkcioniše. Treba tražiti rješenja, koja su estetski i ekološki prihvatljiva. Napravićemoo idejno rješenje šta je najbolje, projektne zadatke i gledati da taj problem trajno rješimo, ne kao do sada. Ovo su sve privremena rješenja. S obzirom da mi nemamo iskustva za ovakve projekte, treba da konsultujemo one  koji su nešto slično radili u svijetu, na primjer  u Dubaiju, kazao je ministar  Mitrović.

On je danas sa državnim sekretarom za ekologiju Danilom Mrdakom obišao radove na postavljanju napera na plaži na Adi Bojani i tom prilikom izrazio zadovoljstvo načinom napredovanja sprovođenje projekta hitnih mjera čiji je autor prof. Savo Petković.

Iz Ministarstva ističu da je naper interventna mjera , te da će se raditi na njegovom vizuelnom izgledu, kako Ada ne bi ovako dočekala sezonu.

Ministarstvo ekologije spremno je da pomogne,kada su u pitanju pripreme nudističkog naselja za sezonu. Ono što je neophodna uraditi prije sezone  je izgradnja novog restorana, uklanjanje i sanacija apartmana.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još