Abazović u sjedištu NATO-a: Podrška Alijansi nikad veća

 Abazović u sjedištu NATO-a: Podrška Alijansi nikad veća

U sklopu trodnevne radne posjete Briselu, potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović danas se sastao sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom.

Abazović je kazao da Crna Gora ostaje privržena politikama i vrijednostima Alijanse i izrazio je spremnost za jačanje doprinosa Crne Gore aktivnostima NATO-a, kao kredibilne i odgovorne saveznice. U tom smislu, Abazović je ukazao na značaj solidarnosti i jedinstva Alijanse u suočavanju sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima i iskazao je  zahvalnost povodom dosadašnje i predstojeće pomoći NATO-a Crnoj Gori u suočavanju sa pandemijom virusa COVID-19.

Na sastanku sa Đoanom, Abazović je kazao da je Vlada u potpunosti posvećena sprovođenju svih međunarodnih obaveza, jačanju i unapređivanju saradnje sa Alijansom i podsjetio je da je nova skupštinska većina, ubrzo nakon izbora i prve demokratske smjene vlasti u Crnoj Gori, potpisala Sporazum kojim se na to obavezuje.  

Abazović i Đoana razmijenili su mišljenja i o globalnoj i regionalnoj bezbjednosnoj situaciji, u kontekstu izazova uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.   

Sastanku sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom, prisustvovali su i otpravnik poslova u misiji Crne Gore pri NATO-u, Radovan Bogojević i savjetnik potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korpucije na visokom nivou i organizovanog kriminala, Filip Adžić.

Abazović se danas sastao i sa direktorom NOS-a (NATO office of Security) Polom Avalonom.

Delegacija koju predvodi potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović posjetila je i Misiju Crne Gore pri NATO-u.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još