Abazović: Priča oko Simijanovića hiperbolizovana, Vukšić napravio propust

 Abazović: Priča oko Simijanovića hiperbolizovana, Vukšić napravio propust

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da ostaje pri ranijoj tvrdi da je sva priča oko Stevana Simijanovića hiperbolizovana, te da ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje bilo kakav državni interes.

Kazao je i da smatra da je Dejan Vukšić, direktor ANB napravio propust odavanjem tajnih podataka.

„Razgovaraću s njim o tome“, rekao je Abazović. 

„Pročitali smo dokumenta i tajne podatke. Neka služba radi svoj posao. Nikakvog kontakta više sa Simijanovićem nisam imao nakon 4. decembra. Ova tema ne treba da izaziva veću pažnju. Mi smo danas imali jako korektnu i produktivnu raspravu i uvijek se radujem saradnji sa poslanicima“, rekao je Abazović nakon saslušanja na Odboru za bezbjednost. 

Kazao je i da što se njega tiče, ova temu nikada nije ni trebala da pokreće neku veću raspravu.

„Tvrdim da državni interesi Crne Gore nisu ugroženi Ovo je period tranzicije kroz koji svi moramo proći“, naveo je on. 

Dodao je i da je svaka služba podložna reformama i „se nijedna služba ne može izgraditi za sto dana“

„Pokušaćemo da izgradimo sistem koji ce biti na korist na svih građana Crne Gore“, dodao je.

Abazović je rekao i da nikom ne mogu da osporavaju pravo da se udružuje i politički djeluje.

„S obzirom da je premijer bio aktivan na izborima u Nikšiću smatram da je odluka da formira partiju logičan slijed događaja. Smatram da će to izazvati neki novi politički momenat u Crnioj Gori“, rekao je on komentarišući najavu Krivokapića da bi mogao da formira partiju. 

Predsjednik Odbora za bezbjednost Milan Knežević rekao je da je zakazano novo saslušanje Abazovića i Vukšića u vezi sa kršenjem zakona o tajnosti podataka.

„Dogovorili smo se da saslušanje bude krajem marta ili početkom aprila. Ne mogu da komentarisem ono što je uradio Vukšić. Sa njim sam se čuo jutros i on mi je rekao da  će povući određene dokumente. Kroz dodatno kontrolno saslušanje ćemo utvrditi odnos o radu Vukšića“, rekao je Knežević navodeći da je ono što se danas desilo slučajni incident koji nije imao namjeru da ugrozi bezbjednosni sektor.

Poslanik SD Ivan Brajović kazao je da već postoji značajan broj planiranih kontrolnih saslušanja.

„Mislim da je to ozbiljan i dobar rad. Mislim da su jasne poruke koje su bile upućene potpredsjedniku vlade. Za mene je Abazovicev iskaz bio manje uvjerljiv, a bilo je i onih kojima je bio više uvjerljiv“, naveo je Brajović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još