Gimnazija „Niko Rolović“ pjesmom obilježila 17. novembar

 Gimnazija „Niko Rolović“ pjesmom obilježila 17. novembar

Gimnazija „Niko Rolović“ iz Bara obilježila je 17. novembar, Međunarodni dan studenata i srednjoškolaca, predstavljanjem talentovanih učenika iz svih razreda. Na današnji datum 1939. godine nacisti su pogubili 20 praških studenata koji su protestovali protiv okupacije.

„Dan srednjoškolaca, 17. novembar, obilježava se kao dan sjećanja na studente i profesore koji su istog dana 1939. godine bez suđenja strijeljani zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje. Ovaj dan će naša škola na inicijativu Učeničkog parlamenta obilježiti predstavljanjem talentovanih učenika. Kroz pjesmu i lijepu riječ prkosimo koroni“, saopšteno je iz Gimnazije „Niko Rolović“.

Naime, u cilju obilježavanja ovog, za srednjošolce i studente, važnog datuma članovi učeničkog parlamenta pripremili su video, kroz koji su predstavljeni najtalentovaniji učenici barske gimnazije. Anja Vojvodić, učenica prvog razreda, predstavila se poezijom, odnosno pjesmom „Putovanja“, autorske pjesme Vuka Novčića, iz četvrtog razreda „Savršeni“ i „Do they see me?“ recitovala je Milena Nedović, takođe učenica četvrtog razreda, pijanista Nikola Đalović, učenik trećeg razreda, interpretirao je jednu od himni rok muzike „Bohemian Rhapsody“, a u duetu sa vokalom Aminom Bahović, učenicom istog razreda, pjesmu „Wicked game“. Za kraj, numeru je na bubnjevima odsvirala Diana Zabijako, učenica drugog razreda.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja