Uručene godišnje nagrade: Mijač najuspješniji sportista, KK Mornar najbolji klub

 Uručene godišnje nagrade: Mijač najuspješniji sportista, KK Mornar najbolji klub

Karatista KK „Bar“ Vladimir Mijač, najbolji je sportista Bara za 2020. godinu, a KK „Mornar“ najbolja sportska ekipa. Najuspješnijim sportistima i klubovima nagrade su uručene na svečanosti koja je danas priređena u Velikoj sali Opštine Bar.

U godini koja je na izmaku Vladimir Mijač osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore do 21 godine, u katama pojedinačno, a na balkanskom prvenstvu osvojio je drugo mjesto ekipno u katama i treće mjesto pojedinačno u katama. Podsjetimo, prvak je Crne Gore u katama pojedinačno i ekipno u seniorskoj kategoriji.
Na listi deset perspektivnih sportista za 2020. godinu su Maša Dragojević – OK „Galeb”, Vukašin Cimbaljević – OK„Galeb”, Ivana Milošević – Atletski klub „Sanja”, Danilo Vujičić – Atletski klub „Mornar”, Lazar Jovović – Karate klub „Bar”, Anastasija Smolović – ŽOK „Luka Bar”, Nina Đokić – Rukometni klub „Mornar 7”, Čedomir Vujačić – Fudbalski klub „Mornar”, Mia Ražnatović – ŽOK „Luka Bar” i Lazar Vujošević – Kik boks klub „Bar”.
Najbolji trener u 2020. godini je Sanja Đurnić iz Atletskog kluba „Sanja”, a za najboljeg sportskog radnika izabran je Mladen Babić, predsjednik i instruktor Sportsko-rekreativnog društva „Živimo zdravo Bar”.
Posthumno plaketa je dodijeljena Luki Macanoviću, iz KK Mornar.
Priznanja najboljim sportistima uručili su predsjednik Opštine Dušan Raičević i predsjednica SO Milena Božović.
Komisija je radila u sastavu Dragan Nikezić – sportski radnik (predsjednik), Jadranka Perutović – Sekretarijat za kulturu, sport i mlade Opštine Bar (član), Ilija Kovačević – sportski novinar (član), Dragan Stojanović – sportski novinar (član), mr Miodrag Banović – sportski radnik (član) i Teodora Amanović iz Sekretarijata za kulturu, sport i mlade (sekretar).

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Komentariši

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja