Uhapšen Ratko Vujošević, braniće se sa slobode – tražeči pečat policija pronašla i municiju

 Uhapšen Ratko Vujošević, braniće se sa slobode – tražeči pečat policija pronašla i municiju

Višegdišnji predsednik mjesne zajednice Spič –Sutomore Ratko Vujošević uhapšen je pošto nije vratio službeni pečat nakon što je razriješen te dužnosti. Tražeći pečat, policija kod Vujoševića pronašla i municiju za automoatsko oružje. Vujoševiću na teret stavljena tri krivična djela. Nakon hapšenja priveden je Osnovnom državnom tužiocu u Baru. Portal Bar saznaje da je nakon saslušanja kod tužioca  pušten i braniće se sa slobode.

-Na teret mu se  stavljaju tri krivična djela- nedozvoljeno držanje oružja, oduzimanje i uništenje službenog pečata i posebni slučajevi falsifikovanja  isprave. Saslušan je  i pušten da se brani sa slobode u redovnom postupku, rekao je rukovodilac ODT Bar tužilac Radovan Đurišić

Iako tri-  četri mjeseca,  Vujošević nije predsednik mjesne zajednice Spič- Sutomore, on nije vratio službeni pečat. Odbijanje da vrati pečat, te neprihvatanje razriješenja sa jedne strane i slanje dopisa  u svojstvu predsednika mjesne zajednice Spič –Sutomore „prelili su čašu“ u inače višegodišnjim narušenim odnosima čelnika MZ i Opštine.  Opština Bar  je podnijela prijavu policiji da   bi Vujošević  vratio pečat.

Dok su tražili   pečat, policija  pronašla i municiju za automatsko oružje, oko 20-tak metaka, koje inače građani po Zakonu ne mogu posjedovati

Podsjetimo,  priča o pečatu nije današanja. Još u avgustu 2019. iz Odbora Mjesne zajednice Spič – Sutomore poručili su da im ni na kraj pameti nije da vraćaju pečate Opštini Bar kako je to od njih zatraženo.

Inače, Vujošević i opština Bar nisu na istom fonu poslednjih pet godina

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još