U januaru 12 vjenčanja, najstariji mladoženja imao 92 godine

 U januaru 12 vjenčanja, najstariji mladoženja imao 92 godine

U toku januara u sali Opštine Bar obavljeno je i zakazano ukupno 12 vjenčanja, kazala je u razgovoru za Portal Bar matičarka Tatjana Kovačević. Kako naš portal saznaje, najstariji mladoženja, koji se vjenčao ovog mjeseca, imao je 92 godine.

Pandemija koronavirusa, koja je obilježila godinu za nama, nije znatno uticala na broj sklopljenih brakova. Tako je, prema podacima koje nam je dostavila Kovačević, tokom prošle, 2020. godine obavljeno 160 vjenčanja zakazanih u prostorijama Opštine Bar, dok su godinu ranije sklopljena 182 braka.

Opština Bar ima i pet mjesnih kancelarija koja obavljaju vjenčanja, pa su tri braka sklopljena i u mjesnoj zajednici Virpazar, kao i godinu ranije. U mjesnoj zajednici Ostros posljednje dvije godine nije bilo sklopljenih brakova, dok su u MZ Šestani u 2019. godini tri para rekla „Da“, a prošle godine nijedan. Takođe, u MZ Pečurice je prošle godine obavljeno 5 vjenčanja, a godinu ranije 14. Podatke o broju zasnovanih brakova u Sutomoru nijesmo uspjeli da dobijemo.

„Kod nas je obavljeno 160 vjenčanja u 2020. godini, od toga 9 u restoranima, a 151 u prostorijama Opštine. Opština Bar ima i pet mjesnih kancelarija koje takođe obavljaju vjenčanja“, kazala je Kovačević.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još