Trend rasta broja zaraženih u Baru evidentan

 Trend rasta broja zaraženih u Baru evidentan

Foto: Portal Bar

Trend rasta pacijenata zaraženih koronavirusom na teritoriji Opštine Bar je evidentan i trenutnu epidemiološku situaciju možemo okarakterisati kao složenu jer su sada čitave porodice zaražene, ističe u izjavi za Portal Bar glavna medicinska sestra u JU Dom zdravlja Bar Dušica Burić.

„Trend rasta zaraženih u Baru je evidentan. Situacija je složena jer su sad čitave porodice zaražene“, kaže Burić.

Ova zdravstvena ustanova trenutno raspolaže sa dovoljnim brojem PCR testova,a očekuje se i skora isporuka brzih testova.

Burić se osvrnula i na trenutnu epidemiološku situaciju u Ostrosu, u kojem su, podsjetimo u jednom trenutku bile na snazi rigoroznije mjere zbog broja inficiranih. Ostos je već sedam dana „corona free“.

„U Ostrosu se, na zadovoljstvo svih nas ,angažovanjem zdravstvenih radnika lokalne uprave i disciplinom stanovnika Ostrosa suzbila epidemija.To je dokaz da primjena propisanih mjera djeluje“, ističe Burić.

Glavna medicinska sestra u JU Dom zdravlja Bar iskoristila je priliku da svojim sugrađanima uputi najljepše želje povodom predstojećih praznika.

„Želimo svima Srećnu Novu godinu, da nam sledeća bude ljepša i bolja i da građanima Bara što manje trebaju naše usluge“, zaključila je Burić.

Podsjetimo, prema podacima koje je juče u 17 časova objavio Institut za javno zdravlje na teritoriji opštine Bar evidentirano je još 68 pacijenata zaraženih koronavirusom. Dan ranije prijavljeno je da je infekcija potvrđena kod još 56 pacijenata, dok je prema podacima objavljenim u ponedeljak broj novozaraženih u Baru bio 32.

Od početka juna je na teritoriji naše opštine prijavljen oporavak kod 1494 pacijenta, i 58 smrtnih slučajeva. Broj trenutno inficiranih iznosi 686.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još