Slučaj vakcina: SDT će ispitati eventualni nesavjesni rad Hrapovića

 Slučaj vakcina: SDT će ispitati eventualni nesavjesni rad Hrapovića

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je na današnoj konferenciji da još nijesu donijeli konačnu odluku povodom izviđaja djelovanja bivšeg ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

Katnić je rekao da nemaju dovoljno elemenata da donesu odluku ni da je počinjeno krivično djelo ni da nije.

„Teško da iko postoji ko bi namjerno ili umišljajno učinio da naškodi sebi ili građanima i svojoj porodici i djeci ali ima i nešto sto se zove nesavjestan rad i mi ćemo to ispitati“, rekao je Katnić navodeći da za sada nema dovoljno dokaza ni da je počinjeno krivično djelo ni da nije, te da se izviđaj nastavlja.

Ranije je iz tužilaštva saopšteno da preduzimaju sve radnje i aktivnosti kako bi provjerilo tvrdnje koje je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović iznijela na pres-konferenciji održanoj 11. januara povodom nacionalne strategije o imunizaciji, kada je saopštila da je zbog ozbiljnih propusta njenog prethodnika Hrapovića došlo do zastoja u pregovorima o nabavci vakcina, čime je ugroženo javno zdravlje.

Katnić je nakon toga saopštio za Dan da je tim povodom formiran predmet i da je postupak u fazi izviđaja, te da će ovo tužilaštvo u najkraćem roku provjeriti sve navode aktuelne ministarke zdravlja, prikupiti dokaze i odrediti se prema njima. 

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još