Rezultati CEMI na 100 odsto: Evropski tim za Nikšić 18 mandata; ZBNK 11; Mir je naša nacija 10

 Rezultati CEMI na 100 odsto: Evropski tim za Nikšić 18 mandata; ZBNK 11; Mir je naša nacija 10

U Nikšiću su danas održani lokalni izbori na kojima je Evropski tim za Nikšić osvojio najviše glasova – 40, 4 odsto. Koalicija Za budućnost Nikšića 25,9, Mir je naša nacija 23,2, Crno na bijelo 4,5, Narodni pokret 3,3 odsto, dok je Socijaldemokratska partija ostala ispod cenzusa.

Iako je Evropski tim za Nikšić osvojio najveći broj glasova, neće biti u prilici da formira vlast. To će, izvjesno je, učiniti koalicija Za budućnost Nikšića i Mir je naša nacija. Ostaje otvoreno pitanje da li će te dvije koalicije u vlast zvati i koaliciju Crno na bijelo koju predvodi URA.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić je u obraćanju nakon zatvaranja birališta u Nikšiću kazao da je „poslije 20 godina vlasti Mila Đukanovića u ovom gradu poražen“.

„Možemo sa koalicijom “Mir je naša nacija“ da formiramo većinu u ovom gradu, poruči je Mandić. Naravno da mi nikada nismo bježali ni od širih koalicija. Stekli su se uslovi da Marko Kovačević bude gradonačelnik Nikšića“, saopštio je Mandić.

Nosilac liste “Mir je naša nacija“ Momo Koprivica, kazao je da je “ovo pobjeda na kvadrat, za budućnost svih građana Nikšića“.

„Obećali smo da će Nikšić biti slobodan grad i od večeras je Nikšić slobodan grad. Predstavlja mi veliku čast što smo oslobodili Nikšić od kriminalnih hordi, i Brana Mićunovića i Zorana Lazovića. “Devastirali smo ih osmijehom i olovkom““, kazao je Koprivica.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić kazao je nakon zatvaranja birališta da su se svi koji sunse nadali rušenju DPS-a prevarili, jer je ova stranka osvojila hiljadu glasova više nego na parlamentarnim izborima.

„Nema nikakve dileme-mi smo pobjednici izbora. Da li će do formiranja vlasti doći ili ne, ostaje da se vidi“, naveo je Nikolić.

Narodni pokret ne može biti zadovoljan rezultatima na izborima u Nikšiću, kazao je lider ovog pokreta Miodrag Daka Davidović.

On je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ga je sabotirao naslovima u svojim medijima.

„Posle svega zadovoljni smo što nam je i jedan kukali glas pripao. Ipak, ovaj pokret neće nestati. Moramo se oduprijeti ovoj sotoni, ovom ludaku, ovom psihopati koji granica nema“, poručio je Davidović u izjavi za TVCG.

Uprkos apelu Uprave policije i mjeri zabrane kretanja od 21 čas, slavlja na ulicama su organizovana u Nikšiću i još nekoliko crnogorskih gradova, te u izbornim štabovima.

Apel građanima da se izborni rezultat proslavi u domovima uputio je i predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

„Građani u svojim kućama, a funkcioneri u partijskim prostorijama. Da pobijedi mir i nikšićko dostojanstvo“, naveo je Bečić na Tviteru.

Foto: FOS

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još