Novo u Crnoj Gori – Tretmani koji oblikuju mišiće i eliminišu bolove od kojih pati savremeni svijet

 Novo u Crnoj Gori – Tretmani koji oblikuju mišiće i eliminišu bolove od kojih pati savremeni svijet

Kako na prirodan i zdrav način održati tonus mišića, dobar izgled i zdravlje? 

Ovo su pitanja kojima se 30 godina bavi dr Sanja Malbaša Gošović  spec. akupunkturolog.  Dr Malbaša Gošović patentirala je prirodnu  metodu  stimulacije svih mišića tijela istovremeno, odnosno stimulacije velikih grupa mišića.

Podsjetimo, prethodno je dr Sanja Malbaša Gošović iz Zagreba patentirala TEENLIFTING koji je priznat ne samou Evropi, nego i u SAD.  Dr Malbaša Gošović permanentno radi, pa je TEENLIFTING  nadogradila  FitStim metodom  da bi pokrenula mišiće  cijelog tijela.   Danas u Hrvatskoj s ponosom kažu FitStim je svjetska metoda sa domaćim potpisom. Od septembra  FitStim tretmani rade se u Baru.

Dr Malbaša Gošović permanentno radi, pa je TEENLIFTING  nadogradila  FitStim metodom  da bi pokrenula mišiće  cijelog tijela

-Konstantnim inovacijama i poboljšanjem metode želimo biti prvi izbor za korisnike od  mladalačke dobi do najstarije populacije  za održavanje što boljeg tonusa svih mišića tijela na zdrav način, u  rehabilitacijske svrhe, a i kozmetičke,  kaže dr Sanja Malbaša Gošović ističuči da je poenta u elektrodama, aparatu koji je prilagođen tim elektrodama,  načinu na koji se spajaju, i metodama. Tokom tretmana aktivirano je 18 elektroda.

Prije razgovora, doktorka je predložila da uradimo jedan tretman, nakon kog je tražila da opišem kako se osjećam. Istina, ne pamtim kada sam se tako osjećala  “potpuno opušteno, lagano, bez bolova  u lumbalnom dijelu koji mi ograničava pokrete duže vrijeme, nisam osjećala bol u predjelu  vrata. Nakon tretmana, prvo što mi je prošlo kroz glavu- dr Sanju Malbaša Gošović treba predložiti za Nobelovu nagradu.  

Dijelovi tijela koji se tretiraju FitStim  stimulacijom odnose se na: vrat, rameni pojas, lopatice, pazušnu jamu, nadlaktica, struk, bokove, trbuh, stražnjicu, natkoljenice, koljena, potkoljenice, skočne  zglobove, stopala.  FitStim elektrostimulacija koristi se kod izrazito i umjereno gojaznih i mršavih osoba, osoba sa idealnom tjelesnom težinom, kod sportista,  a odlične rezultate ima kod  osoba koje ima cerebralnu paralizu, distrofiju…

Rehabilitacija i prevencija FitStim metodom

Svrha FitStim  stimulacije je: jačanje mišića cijelog tijela kojim postižemo kozmetičko oblikovanje i učvršćivanje tijela, poboljšanje cirkulacije, elastičnosti i kvalitete kože, eliminisanje  celulita (od 1. do 4. stepena celulita, eliminisanje  vode i edema (oteklina) iz tijela, te limfne drenaže grudi, pazušne jame, trbuha, nogu i zglobova, zatim povećane cirkulacije i oksigenacije svih tkiva, detoksikacija organizma,povećanje bazalnog metabolizma i pojačano trošenje potkožnog i dubokog masnog tkiva,

Metoda FitStim  je pomoćni trening za sportiste. Ovom metodom utičemo na jačanje slabih mišića zdjeličnog dna. Primjenjuje se za rehabilitaciju inkontinencije mjehura i učestalog mokrenja, spuštene maternice, impotencije. Takođe, pozitivno utiče na  smanjivanje i rješavanje miofascijalnih bolova u mišićima i zglobovima, povećava  pokretljivost, elastičnost, koordinaciju, čvrstoću  i stabilnost svih zglobova u tijelu, obajašnjava dr Malbaša Gošović dodajući da  motoda daje potvrđeno dobre rezultate u  rehabilitaciji osteopenije i osteoporoze kostiju, kao posljedice slabe fizičke aktivnosti, pogotovo kod starije populacije.

Uz kozmetičke tretmane,  FitStim daje rehabilitacijske efekte i to nakon nekoliko tretmana

– Dosadašnja praksa je takođe, potvrdila da ima antistres učinak i psihičko opuštanje. Pojačano lučenje endorfina, dopamina, norepinefrina i serotonina što izaziva podizanje opšeg  psihofizičkog raspoloženja. Smanjenje kiselosti organizma, a podizanje  kvalitete sna, kaže dr Malbaša Gošović.

U prirodi čovjeka, a prevashodno žena je da izgledaju lijepo, imaju zategnuto tijelo. Uz kozmetičke tretmane,  FitStim daje rehabilitacijske efekte i to nakon nekoliko tretmana: smanjenje do nestajanja bola u lumbalnom, trtičnom dijelu i kukovima. Odlična je rehabilitacija osobama koje pate od išijasa. Povećanje pokretljivosti, čvrstoće i stabilnosti u kukovima i koljenima….

-Ovim tretmanom izbacujemo vanstaničnu tečnost iz cijelog organizma, iz trbušne šupljine, karlice, nogu…tretman ubrzava mršavljenje. Gojazne osobe prvo izdreniramo, njihovi mišići postaju sve jači. Tretmanom se povećava se potrošnja kalorija.  U početku prvo se pojačava apetiti, zatim se stabilizuje, jer ovim tretamanom “radi” kompletno tijelo. Bilo da  osoba ima bol, pod stesom je, nakon tretmana to je druga osoba. Niko isti ne izlazi nakon tretmana, kaže dr  Malbaša Gošović. U riječi doktorke uvjerili su se svi koji su posjetili Studio  ljepote “Marika” u Baru.

Dr Sanja Malbaša Gošović tokom obuke tima Studija ljepote „Marika“ u Baru

Saradnja Studia  ljepote “Marika” i dr Sanje Malbaša Gošović, koja je patentirala TEENLIFTING zvanično je počela u februaru 2018. godine od kada je  Mirjana Vujačić zadovoljila  standarde brenda TEENLIFTING i jedina u Crnoj Gori ima franšizu. Od septembra u Studiju ljepote Marika rade se  FitStim  tretmani.

Tretman traje 30 minuta, a preporuka doktorke je da se odjednom odrade dva tretmana u trajanju od jednog sata. Takođe, poželjno je da se u kontinuitetu odrati  minimalno 10 do 20 tretmana u pet odnosno 10 dolazaka. Mogu se raditi na svaki drugi dan, ili jedan put nedeljno.

Svakodnevno raditi tretmane je naporno jer se može dobiti i upala mišića.

Dr Sanja  Malbaša Gošović ističe da se FitStim tretmani mogu primjenjivati i kod djece koja imaju problema sa gojaznošću, a gornje starosne dobi nema. Na tretmane Fit stim  mogu dolaziti  osobe preko 80  godina i stariji.

 Takođe, sportisti koji imaju jake treninge su kandidati za FitStim tretmane.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još