Leposavić potvrdio: Spremne izmjene Zakona o vjeroispovijesti

 Leposavić potvrdio: Spremne izmjene Zakona o vjeroispovijesti

Foto: Radio Svetigora

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić potvrdio je Danu da je završen tekst izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Dan je objavio da je tekst izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti spreman, te da su izbrisani i izmijenjeni sporni članovi tog akta.

Predlog izmjena i dopuna zakona će po hitnom postupku biti utvrđen na Vladi početkom naredne sedmice, a potom će biti proslijeđen Skupštini na usvajanje.

Time je ispunjeno predizborno obećanje nove vlasti.

„Predlog je spreman i biće usvojen uz poštovanje zakonodavne procedure. Iako se radi o hitnom postupku izmjena zakona, kada organizovanje javne rasprave nije obavezno, mi smo pristupili sprovođenju intenzivnih konsultacija sa vjerskim zajednicama. Pa je na taj način omogućeno da daju sugestije i komentare“, rekao je Leposavić.

On je o tekstu izmjena obavijestio i predstavnike Evropske unije u Crnoj Gori.

Leposavić je razgovarao sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske, Islamske zajednice i predstavnicima Katoličke crkve u Crnoj Gori i tom prilikom ih upoznao sa namjerom o izmjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom statusu vjerskih zajednica u Crnoj Gori usvojen je u Skupštini Crne Gore 27. decembra prošle godine, a stupio je na snagu 8. januara.

Zakon je usvojen uz proteste i tenzije.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još