Krivokapić: Spasili smo državu od bankrota, krećemo u još žešći obračun s kriminalom

 Krivokapić: Spasili smo državu od bankrota, krećemo u još žešći obračun s kriminalom

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je Novu godinu svim građanima, uz poruku da će krenuti u još žešći obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, jer žele da stvore pravnu državu u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom.

„Godinu za nama pamtićemo po pandemiji COVID19, koja je odnijela mnoge živote i nanijela veliku štetu našoj ekonomiji. Međutim, bila je to prilika da pokažemo solidarnost i odgovornost i da pošaljemo poruku da samo zajedničkim snagama možemo do cilja. Svijetli trenutak bila je pobjeda na izborima 30. avgusta, koja je konačno donijela slobodu našem narodu“, dodao je on.

Kako je kazao, odluke nove Vlade na početku mandata bile su teške, ali su za 20 dana uspjeli da uradimo velike stvari.

„Spasili smo državu od bankrota, izvršiili neke od ključnih smjena u bezbjednosnom sektoru i pripremili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje su usvojene u parlamentu. I u Novoj godini očekuje nas mnogo izazova, koji su prvenstveno uslovljeni epidemijom koronavirusa, zbog čega je odgovoran odnos svakog pojedinca od presudne važnosti, kako bi izašli na kraj sa tom pošasti. Jačanje ekonomije biće jedan od glavnih prioriteta. Želimo da svim našim građanima omogućimo život dostojan čovjeka, da smanjimo stopu nezaposlenosti i da mlade talente zadržimo u Crnoj Gori“, navodi Krivokapić.

Poručio je da će raditi intezivno na jačanju dobrosusjedskih odnosa, kako bi građanima omogućili ljepšu i sigurniju budućnost.

„Naša ambicija je da postanemo naredna članica Evropske unije i učinićemo sve da uklonimo nedostatke kako bi u najkraćem roku postali dio evropske porodice. U to ime, želim vam da praznične dane provedete u miru i ljubavi sa svojim najmilijima i da vam Nova godina bude ispunjena uspjesima“, zaključuje Krivokapić u čestitci.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još